Wedstrijd spelen

Hoe start ik met sociale test/brevet/wedstrijden?

Hier is een korte beschrijving wat je allemaal moet doen om met wedstrijden te beginnen.

Je moet natuurlijk eerst een hond hebben die 9 maanden oud is. De klas waar je in zit, is van geen belang. Vanaf deze leeftijd kan je immers een test van sociaal gedrag gaan doen op een club. Elke week is er wel een club die deze organiseert. Wat deze omvat kan je aan alle instructeurs vragen.

Wanneer er een club in jouw buurt eentje organiseert, kan je bekijken op de “KKUSH” website (Sectie 4B).

Dan moet je je hond inschrijven voor deze sociale test.

Eens je deze test met vrucht gedaan hebt, kan je je gaan klaarmaken voor het “brevet”. Deze proef kan ook op eender welke school afgenomen worden als je hond een leeftijd heeft van 12 maanden. Je moet voor het brevet een reeks oefeningen doen en een minimum score hebben van 70% en op alle proeven minimum 50% behalen. Dat wil zeggen dat je op elke proef zeker de helft van de punten moet hebben. Indien dit niet is, ben je niet geslaagd en moet je het opnieuw doen.

Meer hierover kan je zeker vragen aan de instructeurs.

Hoe schrijf je je in voor dit brevet?

Wel, dat gaat ongeveer op dezelfde manier als voor een test voor sociaal gedrag, met een formulier of via de mykkush website. Het formulier stuur je naar de inrichtende school en dus niet naar je eigen school. Het formulier kan je hier downloaden.

Ben je geslaagd dan kan je aan wedstrijden deelnemen. Alweer dezelfde routine. Het formulier invullen (zelfde als brevet maar anders aanduiden) en naar de betreffende school sturen. Of via de mykkush website (geprefereerd).

Maar eerst moet je een “werkboekje” aanvragen. Dit kan je best via mykkush. Als je nog geen paswoord hebt, dan moet je eerst je paswoord hier resetten. Als login gebruik je hetzelfde email adres dat als je gebruikt hebt voor de sociale test.
Na het bestellen en betalen van je werkboekje zal je werkboekje snel in je bus liggen.

Alvast success!

Heb je nog vragen?

Stel ze aan de wedstrijdspelers of aan de instructeurs. Deze zullen je graag helpen of zeggen wanneer zij spelen zodat je ondersteuning kan krijgen.